Följ Mitsubishi Electric

Värmepumpen hjälper mot pollenallergi

Pressmeddelande   •   Maj 30, 2012 12:58 CEST

Pollensäsongen är här, och för många innebär det den jobbigaste tiden på året. Mitsubishi Electrics toppmodell rekommenderas av Norges Astma- och Allergiförbund.

20% av alla svenskar lider av pollenallergi och för många är den pollenintensiva årstiden en mycket tung period. I år talas det åter om rekordhöga halter. Men det är inte bara allergimedicin som kan hjälpa mot pollenallergi. Moderna värmepumpar, som främst förknippas med energieffektiv uppvärmning av villor och fastigheter, avlägsnar partiklar i luften inne i rummet där värmepumpen är installerad. Norges Astma- och Allergiförbund (NAAF) ställer höga krav på NAAF-rekommenderade värmepumpar. Mitsubishi Electrics värmepump, toppmodellen Kirigamine FD, uppfyller dessa krav.

- Utöver att värma eller kyla inomhusluften, har värmepumpen en funktion som tar bort luftburna partiklar såsom damm och pollen. Detta kan bidra till att minska symtomen för många som kämpar med pollenallergi, säger Torhild Fahle vid norska Astma-och Allergiförbundet.

Att man dessutom kan få ner temperaturen med hjälp av värmepumpen, kan också hjälpa dem som lider av pollenallergi då de får ett skönare inomhusklimat då de ofta måste vara inomhus med stängda fönster och dörrar. Detta är ofta soliga och varma dagar när det finns mycket pollen i luften utomhus, fortsätter hon.

Pollenallergi är ett stort problem för väldig många och ett skönare inomhusklimat kan ge många pollenallergiker bättre livskvalitet. Mitsubishi Electric är stolta över att vår värmepump Kirigamine FD rekommenderas av Norges Astma- och Allergiförbund.

Mitsubishi Electric är en globalt ledande tillverkare och utvecklare av bland annat värmepumpar, luftkonditionering och olika typer av display produkter. I Sverige har vi haft eget kontor sedan 1983. Vårt Sverige kontor ansvarar för all försäljning i de nordiska länderna och Baltikum. Våra produkter är utvecklade och tillverkade i egen regi, vilket ger oss en unik möjlighet att påverka och garantera absolut bästa funktion och kvalitet.

www.mitsubishielectric.se
www.mitsubishivillavarme.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.