Följ Mitsubishi Electric

Nytt år, nya produktlanseringar och nya mål för Mitsubishi Electric

Pressmeddelande   •   Jan 24, 2013 11:02 CET

Under våren genomfördes en större organisationsförändring och personal av olika befattningar inom försäljning, order och teknisk support rekryterades. Där även Patrik Ek, ny affärsenhetschef som började på företaget under sommaren. Företaget har och ska behålla säkerhetskvalitén och förstärkte också personal inom Product management för att säkerställa fokus och kompetens för deras produkter.

När marknaden för luft/luft värmepumpar generellt gick ner, så kom höstlanseringen av nya Kirigamine FH. Värmepumpen fick ett mycket starkt mottagande i hela Norden. 
Mitsubishi Electrics FH-modell testades på Statens provningsanstalt och fick bäst energibesparing i sin klass. Både återförsäljare och slutkonsumenter gav ytterligare fint gensvar. Vidare var 2012 det första riktiga introduktionsåret gällande Ecodan-serien för luft/vatten, vilket resulterade till en god försäljningsökning.

-Vi arbetar målmedvetet för att växa inom kompletta kommersiella värme- och kylsystem, CityMulti. Det kräver bredare process och hög närvaro hos konsulter, fastighetsbolag, säger Patrik Ek. Mitsubishi Electric har sedan tidigare flera hotell i Sverige och under 2012 sattes den första stora installationen i Stockholm med Radisson Blue. Det gav en stolthet och positiva fördelar, och under 2013 är hotellbranschen ett av de områden som ska ökas.

Året som gått har varit ett självklart val att fortsätta att arbeta internt  med miljötänk och certifiering ISO14001. Miljöaspekten och nya alternativ inom området ligger företaget varmt om hjärtat.

Mitsubishi Electric ser fram emot ett spännande 2013. Då företaget firar 30 år i Norden. Målet inför det nya året ligger helt i linje med vår ambition att öka närvaron i Sverige och skapa fortsatt expansion på marknaden. Företagets Usp är klar, vår breda produktportfölj och engagemang inom flera applikationer är en klar framgångsfaktor.

Mitsubishi Electric är en global ledare inom forskning och tillverkning av elektriska produkter som används inom kommunikation, hemelektronik, industriteknik, energi och transport.
Huvudkontoret ligger i Häggvik, norr om Stockholm. Kontor finns även i Göteborg och Lund.

 I Norden har företaget varit verksamma i 30 år och har 50 personer anställda. Mitsubishi Electric Scandinavia ansvarar för försäljning och support av egna produkter i Sverige, Norge, Finland, Danmark och i de baltiska länderna

www.mitsubishielectric.se

Smart PR ansvarar för Mitsubishi Electrics kontakter vad gäller olika sammanhang inom PR.

För mer information, högupplösta bilder samt kontakter på företaget vänligen kontakta:
Pernilla Bertilsson Presskontakt, Smart PR pernilla@smartab.eu – tel. 036-440 17 71

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.