Följ Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric utökar med ny produktchef

Pressmeddelande   •   Jun 27, 2016 15:25 CEST

Mitsubishi Electric växer och kan nu meddela att företaget utökar med en ny produktchef för ATW.

Lundkontoret har i juni fått utökning av en ny produktchef, Ola Prahl. Ola kommer tillbaka till Mitsubishi Electric efter en sejour som produktchef på Heatex AB, som tillverkar värmeväxlare för ventilation och kylning.

Ola arbetade tidigare som produktchef för luftvattenprodukterna på Mitsubishi Electric i sex år och kommer att inneha samma roll.

Ola kommer att ha placeringsort Lund men kommer att arbeta över hela det skandinaviska området. Han kommer också att arbeta tillsammans med Mitsubishi Electrics fabriker i Japan och Skottland, för att på så sätt säkerställa att företaget får produkter som är fullt anpassade efter önskemål och klimat.

Hans syn på Mitsubishi Electrics strategi för de närmsta åren är att kraftigt expandera produktportföljen med produkter för uppvärmning. Samtidigt ser han utmaningar med nya köldmedier vilket sätter innovationsförmåga på sin spets.

Ola bor på en gård utanför Hässleholm tillsammans med fru och tre barn. Där hans lediga tid går till att köra motorcykel, barnens aktiviteter och fruns byggprojekt, som senast var en pool uppvärmd med värmepump från Mitsubishi Electric.

Mitsubishi Electric är en global ledare inom forskning och tillverkning av elektriska produkter som används inom kommunikation, hemelektronik, industriteknik, energi och transport.

Mitsubishi Electric Sverige tillhör Mitsubishi Electric B.V. och ansvarar för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har företaget varit verksamma i mer än 30 år och har över 60 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.