Följ Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric lanserar framtidens värmepump - Ecodan Next Generation

Pressmeddelande   •   Aug 05, 2011 12:00 CEST

Den tysta, effektiva och miljövänliga luft-vatten värmepumpen som ger dig ett behagligare inomhusklimat i hemmet. Unik egenutvecklad Ecodan-teknik ger maximal värme med minimalt energitillskott.

Luft-vatten värmepumpen Ecodan Next Generation är utrustad med den steglösa inverterteknologin, inklusive den nya, egenutvecklade tanken. Denna helt nya styrteknik innebär stora energibesparingar för husägaren eftersom Ecodan Next Generation behöver mindre energi än andra värmepumpar för att värma upp huset.
Det kompletta värmepumpssystemet är helt utvecklat vid Mitsubishi Electrics egna anläggningar i Japan vilket garanterar högsta kvalitet in i minsta detalj.
Ecodan Next Generation finns i flera olika utföranden och storlekar vilket gör att du kan göra det optimala valet för just ditt hus. Luft-vatten värmepumpens tank/innerdelen är inte mer än 1,6 meter hög men är trots detta utrustad med en beredare som rymmer 200 liter vatten. Tack vare att Ecodan Next Generation är liten och kompakt så är den enkel att installera i alla sorters byggnader.
Ecodan Next Generation sparar pengar, energi och är skonsam mot miljön.

Vattenoptimerad värmeteknik
Ecodan Next Generation är utrustad med en unik, patenterad slingtankteknologi som gör att vattenuppvärmningen i tanken maximeras för högsta möjliga energieffektivitet.

Simultan uppvärmning
Till skillnad från många andra värmepumpar på marknaden kan Ecodan Next Generation utrustas för samtidig värmedrift och varmvattenproduktion.

Lätt att anpassa värmepumpen när du inte är hemma
Om du ska resa bort trycker du bara på symbolen med en resväska, varpå inställningarna anpassas för att ingen kommer vistas i huset, värmepumpen tillverkar endast värme till radiatorer/golvvärme, ingen onödig produktion av tappvarmvatten görs.

Möjlighet att ansluta solfångare och andra värmekällor
Stora besparingar kan göras om man installerar solfångare på lämplig plats. Ecodan Next Generation är självklart förberedd för anslutning av solfångare eller annan extern värmekälla.

Kraftfull Zubadan-teknik
Ett par av modellerna i Ecodan Next Generation-serien är utrustade med Mitsubishi Electrics unika Zubadan-teknik som ger snabbare och kraftfullare uppvärmning, något som stora hus eller hus i extremt kalla miljöer har stor nytta av. (Gäller modellerna PUHZ-HW112 och PUHZ-HRP100.)

Intelligent värmeanpassning
Ecodan anpassar sig automatiskt efter tillfälliga yttre samt inre faktorer och drar nytta av exempelvis solljus, för att hålla din energiförbrukning på så låg nivå som möjligt. Detta gör att din valda inomhustemperatur alltid ligger på rätt gradantal, med lägsta möjliga vattentemperatur i värmesystemet för bästa besparing.

Trådlös styrning
Ecodan Next Generation är utrustad med en lättnavigerad manöverpanel, men som tillval kan du även välja fjärrkontroll med tillhörande trådlösa givare som gör att du kan styra systemet från till exempel vardagsrummet.

Egenutvecklad värmetank
Den är kompakt, men tack vare en ny unik slingtankteknologi görs inget avkall på volymen. Slingan värmer vattnet effektivt och är tillverkad med en rostfri speciallegering.

Patenterad teknik
Mitsubishi Electrics egenutvecklade värmepumpar med inverterteknologi arbetar steglöst i hela systemet och gör Ecodan Next Generation till det smarta valet för alla hus.
 

Fakta
Värmekapacitet Split kW: 1,5 - 18 (8 modeller)
Värmekapacitet Package kW: 1,0 - 16 (3 modeller)
Varmvattenvolym (liter): 200
Vikt (tom) (kg) Split: 130
Vikt (tom) (kg) Package: 114
Elpatron (kW): 9
Cirkpump Grundfos: 25/7-180
Mått (mm): B 595 x D 680 x H 1600 + 100
Reshöjd Tank (mm): 1800

Globalt är Mitsubishi Electric en ledande tillverkare/utvecklare av bland annat värmepumpar, luftkonditionering och olika typer av display produkter. I Sverige har vi haft eget kontor sedan 1983. Våra produkter är utvecklade och tillverkade i egen regi, vilket ger oss en unik möjlighet att ta ansvar för och garantera den absolut bästa funktion och kvalitet.

www.mitsubishivillavarme.se
www.mitsubishielectric.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.