Följ Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric Europe B.V. stärker sin business inom värmepumpar och luftkonditionering i Norge

Pressmeddelande   •   Jun 24, 2015 10:17 CEST

Mitsubishi Electric Europe B.V. förvärvar MIBA, norsk distributör av värmepumpar.

Mitsubishi Electric Corporation tillkännager idag att dess europeiska dotterbolag, Mitsubishi Electric Europe BV, har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i sin norska distributör av värmepumpar, MIBA AS, i ett steg att stärka sin närvaro på den norska marknaden.

I linje med den fortsatt starka tillväxten i den norska ekonomin har marknaden för värmepumpar ökat under de senaste åren som följd av stor efterfrågan på låg energiförbrukning. Dessutom förväntas efterfrågan på luft/vattenvärmepumpar öka.

Masahiko Konishi, European Product Marketing Director för luftkonditioneringssystem på Mitsubishi Electric säger: "Att förena MIBA och Mitsubishi Electric är ett stort steg framåt för oss för att ytterligare utöka vår verksamhet i Norge, de har omfattande lokal kunskap och expertis som gör det möjligt för vår verksamhet att växa och blomstra. Vi välkomnar dem ombord.”

MIBA har sålt Mitsubishi Electric värmepumpar i Norge i nästan 25 år, och har ett starkt fotfäste på marknaden med sin tekniska kompetens och vänlig kundsupport.
Genom att förvärva MIBA och förena dess utmärkta försäljningskunskap och omfattande lokala distributionsnät, strävar Mitsubishi Electric efter att utvidga sin verksamhet i Norge genom att säkra nya kunder och fördjupa sin relation med sina befintliga. Med strävan efter en omsättning på cirka 36 miljoner euro fram till 2018, kommer Mitsubishi Electric att bidra till en högre energieffektivitet i Norge genom att tillhandahålla energibesparande produkter.

Om Mitsubishi Electric
Med över 90 års erfarenhet av att tillhandahålla tillförlitlig, högkvalitativa produkter till både företagskunder och konsumenter över hela världen, är Mitsubishi Electric Corporation (TSE: 6503) en erkänd världsledande inom tillverkning, marknadsföring och försäljning av elektriska och elektroniska utrustning som används i informationsbehandling och kommunikation, rymdutveckling och satellitkommunikation, konsumentelektronik, industriteknik, energi, transport och byggnadsutrustning.
Mitsubishi Electric Europe B.V. är ett helägt dotterbolag till Mitsubishi Electric Corporation som hjälper europeiska kunder möta sina affärsutmaningar genom att tillhandahålla innovativ teknik samt produkter och lösningar av hög kvalitet. För mer information om Mitsubishi Electric Europe B.V. besök www.mitsubishielectric.eu

Edelman PR UK
Ms. Katie Stainer
Tel: +44 (0) 203 047 2206
Email: Katie.Stainer@edelman.com

Mitsubishi Electric Sverige tillhör Mitsubishi Electric B.V. och ansvarar för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har företaget varit verksamma i mer än 30 år och har 63 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.