Följ Mitsubishi Electric

MELCloud – Ta kontroll över värmen!

Pressmeddelande   •   Dec 08, 2014 15:05 CET

Du har väl inte missat MELCloud? Det är vår senaste innovation när det gäller hantering av både luft/luft- och luft/vattenvärmepumpar – och den går inte av för hackor!

Med MELCloud kan användaren hantera och hålla koll på sin anläggning i realtid via en app i mobilen, surfplattan eller datorn. Oavsett om man befinner sig på resande fot eller helt enkelt inte vill kliva upp från soffan. Tidigare fungerade MELCloud endast för luft/luftvärmepumpar, men nu kan du även styra din luft/vattenvärmepump. Kort sagt är MELCloud ett rejält tillskott i raden av goda anledningar att välja till exempel en Ecodan luft/vattenvärmepump.

MELCloud gör det superenkelt att sköta om och göra inställningar för sin utrustning. Till exempel kan man ställa in temperatur, timer, fläkthastighet och driftläge. Och om ett eventuellt fel skulle uppstå på anläggningen meddelas detta via mail. Dessutom håller den koll på det lokala vädret för att göra det enkelt att anpassa systemet till yttertemperaturen och självklart ger den även tillgång till support.

För att MELCloud ska fungera krävs det att enheten är utrustad med en WiFi-adapter från Mitsubishi Electric och att det finns tillgång till trådlöst internet i bostaden där anläggningen finns. När WiFi-adaptern installerats kopplas den upp mot det trådlösa nätverket och därefter är det bara att tuta och köra. Vi rekommenderar dock att installationen utförs av en utbildad installatör. Man bör också kontakta sin bredbandsleverantör innan installation för att kolla om en router är kompatibel med MELCloud-utrustningen. Appen laddas enkelt hem på samma sätt som man vanligtvis hämtar appar. Använder man MELCloud på datorn körs mjukvaran direkt i webbläsaren från melcloud.com och man behöver då inte ens ladda hem något program.

MELCloud kommer att uppdateras kontinuerligt för att alltid vara på topp och vara anpassad till de senaste operativsystemen och uppdateringarna kommer vara helt gratis.

Mitsubishi Electric är en global ledare inom forskning och tillverkning av elektriska produkter som används inom kommunikation, hemelektronik, industriteknik, energi och transport. Huvudkontoret ligger i Häggvik, norr om Stockholm. Kontor finns även i Göteborg och Lund.

I Norden har företaget varit verksamma i 30 år och har 50 personer anställda. Mitsubishi Electric Scandinavia ansvarar för försäljning och support av egna produkter i Sverige, Norge, Finland, Danmark och i de baltiska länderna. I Sverige har vi haft eget kontor sedan 1983. Våra produkter är utvecklade och tillverkade i egen regi, vilket ger oss en unik möjlighet att påverka och garantera absolut bästa funktion och kvalitet.

www.mitsubishielectric.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.