Följ Mitsubishi Electric

Marknadens kraftigaste och mest energieffektiva värmepump

Pressmeddelande   •   Okt 18, 2012 08:43 CEST

Mitsubishi Electrics luft-vattenvärmepump, Ecodan, är nu testad hos Energimyndigheten, en oberoende myndighet. Testresultatet gav Ecodan ett fantastiskt resultat bland luft-vattenvärmepumpar. Enligt testet är Ecodan en av de starkaste luft-vattenvärmepumparna på marknaden.

Den är en av marknadens absolut kraftigaste och mest energieffektiva värmepumpar som samtidigt ger en hög värmekapacitet som resulterar till de bästa energibesparingarna oavsett energibehov i huset. Mängden varmvatten 40°C är hela 291 liter vilket gör att hela familjen kan bada efter varandra. Samtidigt som ljudnivån är en av de lägsta på marknaden.

Testresultatet visar med all önskvärd tydlighet att Ecodan är det bästa vid val av luft-vattenvärmepump.

Mitsubishi Electric har för vana att alltid testa sina värmepumpar. För kundens skull men även för vår egen skull. Vi vill givetvis att våra värmepumpar skall vara lönsamma i längden och ett optimalt val för kunden.

Stora besparingar

Testet visar att det finns stora besparingar att göra för den som installerar en luft-vattenvärmepump från Mitsubishi Electric. Till skillnad från många andra värmepumpar är kompressorn hos Ecodan varvtalsstyrd vilket bidrar till den goda energieffektiviteten. När energibehovet minskar arbetar värmepumpen mindre för att sedan trappa upp igen när behovet ökar.

Åtta olika modeller

Ecodan konceptet finns i åtta olika effektstorlekar med köldmedierör mellan utedelen och Ecodantanken samt i fyra effektstorlekar med vattenrör mellan utomhusdel och Ecodantanken samtliga är inverterstyrda så något problem att hitta en maskin som stämmer bra med det aktuella projektet skall det inte finnas menar Ola Prahl, produktchef för luft-vatten värmepumpar hos Mitsubishi Electric.

Testet

Testet utförs av en oberoende myndighet, Svenska Energimyndigheten. Du hittar samtliga testresultat på deras hemsida www.energimyndigheten.se

Mitsubishi Electric är en globalt ledande tillverkare och utvecklare av bland annat värmepumpar, luftkonditionering och olika typer av display produkter. I Sverige har vi haft eget kontor sedan 1983. Våra produkter är utvecklade och tillverkade i egen regi, vilket ger oss en unik möjlighet att påverka och garantera absolut bästa funktion och kvalitet.

www.mitsubishielectric.se

www.mitsubishivillavarme.se

www.mitsubishi-aircon.se

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.