Följ Mitsubishi Electric

​Effektiv steglös R32 utomhusdel nu med värme- och kylproduktion till ventilation med ventilationsinterface PAC-IF013

Pressmeddelande   •   Nov 14, 2018 16:05 CET

Ventilation med R32

Mitsubishi Electric meddelar att utomhusenheterna PUZ-ZM 35-140 med R32 köldmedium nu kan köras mot ventilation med ventilationsinterface PAC-IF013. R32 som innebär förbättrad effektivitet och som dessutom är miljövänligare.

Miljövision 2021 är Mitsubishi Electrics långsiktiga vision för bättre miljö och klimat. Vårt mål för framtiden är att effektivt förhindra den globala uppvärmningen, samt skapa ett lånsiktigt kretslopp. Vi är fast beslutna att använda oss av redan långt utvecklade teknologier, vilket vi som företag redan är kända för. Med detta samt ett förebyggande arbete, vill vi bidra till ett hållbart och tåligt samhälle.

Som en del i detta arbete fortsätter vi arbeta för en ny generation av värmepumpar med R32, ett innovativt köldmedium som dessutom är miljövänligt och sparar energi.

Ventilationsinterface PAC-IF013B-E är framtagen för att kyla och värma tilluften med inverter teknik i ventilationsaggregat. Mitsubishi Electric har sedan 2005 levererat värmepumpsteknik för värmeproduktion till ventilationsaggregat. Vår energieffektiva energilösning är mycket uppskattad och har blivit ett viktigt verktyg för att klara LEED och Green Building certifiering på byggnader. Dagligen levererar våra värmepumpar steglös värme och kyla till Skandinaviska ventilationsaggregat och skapar förnybar energi och sparar stora kostnader för fastighetsägaren.

Effektiv steglös R32 utomhusdel för värme- och kylproduktion

R32 köldmediumet gör Mitsubishi Electrics utomhusdelar ännu mer effektiva. Detta både reducerar den använda mängden energi samtidigt som även den använda mängden CO2 minskar. Installationen är mer flexibel tack vare längre rörlängder än tidigare.

Garanterade värmeeffekter ned till -20°C omgivande utomhustemperatur samt bättre bibehållen effekt än tidigare generationens utomhusdelar. Inverter teknologin anpassar steglöst sin effekt till behovet i fastigheten vilket är både Energi- och miljöbesparande.

 • Förbättrad effektivitet
 • R32 Köldmedium
 • Storlek 35 – 140Y(V)KA
 • Från 1,6 -18 kW värmeeffekter
 • Twin & Trippel lösningar
 • Längre rörlängder
 • Nominell kapacitet ned till -3°C (Tidigare +5°C)
 • LOT 6 Ready, Det kommande energidirektivet 2018 (gäller storlek 125 & 140)
 • Mitsubishi Electric är en global ledare inom forskning och tillverkning av elektriska produkter som används inom kommunikation, hemelektronik, industriteknik, energi och transport.

  Mitsubishi Electric Sverige tillhör Mitsubishi Electric B.V. och ansvarar för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

  Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har företaget varit verksamma i mer än 30 år och har över 60 personer anställda.

  Mitsubishi Electric - Heating & Cooling

  Mitsubishi Electric - Värmepumpar

  www.mitsubishielectric.se

  Bifogade filer

  PDF-dokument

  Kommentarer (0)

  Lägg till kommentar

  Kommentera

  Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.