Följ Mitsubishi Electric

Utnyttja värmepumpens sensorer och funktioner

Blogginlägg   •   Sep 02, 2019 10:00 CEST

I-SEE Sensor

En värmepump gör vardagen enklare, bättre och bekvämare. Med den senaste värmepumpstekniken har detta aldrig varit mera sant. Här kan du läsa mer om hur du utnyttjar värmepumpens sensorer och funktioner.

Föreställ dig en vardag där du alltid välkomnas med en anpassad temperatur vart du än går. Med den senaste värmepumpstekniken är detta inte bara möjligt - det är enkelt. Idag har flera av modellerna från Mitsubishi Electric sensorer och funktioner som kan göra allt från att följa individer till att upptäcka var i rummet det drar lite extra. Detta kommer inte bara att göra vardagen mer bekväm, utan också mer ekonomisk. Sensorerna kommer också att upptäcka när behovet inte är så stort för att använda värmepumpen.

1. I-SEE SENSOR

Ett rum kan vanligtvis delas in i olika zoner. Kanske är det extra kallt vid fönster och dörrar, medan det är varmare någon annanstans? Eller kanske någon öppnar balkongdörren när det är 20 grader kallt ute och det drar in mycket kall luft i vardagsrummet? Med en I-See-sensor kan du enkelt skapa en enhetlig temperatur i rummet. Sensorn skannar nämligen kontinuerligt från sida till sida och detekterar oegentligheter den kommer att leda värme till det givna området. Sensorn tittar helt enkelt på olika temperaturer och försöker alltid hålla temperaturen jämn och konstant i vardagsrummet. Toppmodellen Hero och bästsäljaren MSZ-FH är utrustade med denna teknik.

2. ABSENCE DETECTION (FRÅNVARODETEKTERING)

Med I-See-sensorn kan Hero och MSZ-FH också upptäcka om det finns människor i rummet. Sensorn upptäcker var i rummet de befinner sig och om de lämnar eller kommer in i rummet. Detta är helt lysande när det gäller energibesparing och ekonomi. När inga personer är registrerade i rummet meddelar sensorn värmepumpen, så att pumpen automatiskt sänker inomhustemperaturen med 2°C. Efter tio minuter utan att registrera personer kommer temperaturen att sjunka med en grad, och efter 60 minuter sänks temperaturen med en grad till. Toppmodellen Hero har också en Auto-off-funktion där du också kan välja att stänga av maskinen om ingen längre är i rummet. Detta är särskilt fördelaktigt under den kalla säsongen eller till exempel på arbetsplatsen.

3. DIREKT OCH INDIREKT LUFTFLÖDE

Mitsubishi Electric har utvecklat värmepumpar där du kan välja mellan direkt och indirekt luftflöde. Detta innebär att du kan rikta uppvärmningen eller kylningen mot eller från personer i rummet där värmepumpen sitter. Om du till exempel ställer in värmepumpen i indirekt läge kommer luftflödet att undvika människor i samma rum. I direktläge riktas emellertid luftflödet till där människor är i rummet. Detta kan vara underbart om du är överhettad och behöver snabb och effektiv kylning, eller om du fryser och behöver snabbt bli varm. Hero och MSZ-FH har denna teknik och det är egenskaperna hos I-See-sensorn som gör detta möjligt.

4. DUBBLA LUFTRIKTARE

Hero och MSZ-FH är utrustade med dubbla luftriktare. Detta ger flera möjligheter för distribution av luftflöde. Luftflödet kan lätt fördelas i två vertikala riktningar via fjärrkontrollen. När den är placerad i till exempel en trappa får du maximal fördelning av luftflödet där spjällen kan styra luften till två våningar samtidigt.

5. TEMPBOOSTER

En annan värmepumpsmodell från Mitsubishi Electric utrustad med modern teknik är golvmodellen MFZ-KJ. Den här har Temp Booster, som gör att du kan värma rummet extremt snabbt. Faktum är att modellen är så snabb att den når komforttemperaturen dubbelt så snabbt som sin föregångare. Temp Booster-tekniken återvinner sin egen varma luft vid start för maximal temperaturökning av luften som kommer ut från toppspjällen.

6. NATTLÄGE

För ännu lägre ljud utanför kommer toppmodellen Hero och den kompakta modellen Solid med nattfunktion. Detta är en fantastisk funktion om du till exempel byter ut en gammal värmepump som kan vara lite bullrig på natten eftersom utomhusenheten är i närheten av sovrumsfönstret, eller om du bor i täta byggnader eller bostadsrätter och har speciella krav för ljudnivån utomhus. Med ett enda tangenttryckning på fjärrkontrollen sänks ljudet från utsidan av 3dB(A), vilket motsvarar en reduktion på så mycket som 50% av ljudet som vi människor uppfattar. Ljusstyrkan på inomhusenhetens funktionsindikatorlampa är nedtonad och pipljudet är avaktiverat. Med den här funktionen kan du njuta av natten i ett bekvämt inomhusklimat, där varken du eller de som har sovrum nära utomhusområdet plågas av buller.

7. UNDERHÅLLVÄRME (I-SAVE)

Alla Mitsubishi Electric-modeller har i-Save-funktioner. Detta är utmärkt om du har längre perioder när du är borta, eller använder värmepumpen utanför din dagliga bostad som en stuga, källare, vinden eller kontoret. Funktionen säkerställer enhetlig värme och stabilt inomhusklimat vid förinställd temperatur, fläkthastighet och luftflödesriktning. Graderna justeras kontinuerligt efter önskad inomhustemperatur / underhållsvärme från + 10°C och framåt.

8. HYPER HEATING

Många av Mitsubishi Electric-modellerna har Hyper-heating teknologi som ger exceptionell värmekapacitet under extrema väderförhållanden. Om du bor i kalla områden, till exempel delar av norra Sverige, kommer dessa modeller att vara ett bra val för dig. Modellerna Hero, MSZ-FH, Golvmodellen och MultiSplit (utomhusenhet som levererar energi till två inomhusenheter) kommer med Hyper Heat-teknik. Modellerna har sedan en högteknologisk inverterkompressor med mjukvarukontroll som lyckas utnyttja energin i utomhusluften även när temperaturen sjunker under 25 grader minus. Detta resulterar i en högre värmeeffekt i kalla klimat, liksom en hög effektfaktor och goda besparingar. Alla Hyper-heatingmodeller har fabriksgaranterad uppvärmningsdrift ner till -25°C.

--> Hitta din värmepump

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.