Följ Mitsubishi Electric

​Så mycket kan du spara genom att installera värmepump

Blogginlägg   •   Apr 29, 2019 10:00 CEST

Vid första anblicken kan värmepumpar verka kostsamma, men om man tittar lite närmare på beräkningen finns det pengar att spara genom att investera i en värmepump av hög kvalité till hem och stuga.

Det är ingen hemlighet – kvalitet kostar. För en bra värmepumpar får du betala runt 20 000 kronor, för bara värmepumpen. Avskräckande, kanske du tycker? Inte nödvändigtvis! Med en värmepump kan du nämligen spara igen utgifterna. Relativt snabbt också om du använder det nya värmesystemet förnuftigt.

Hur mycket sparar du egentligen?

Det kommer alltid vara individuellt hur mycket du kan spara genom att installera en värmepump i ditt hem. Detta beror på att olika personer och familjer har olika behov. Besparingarna beror också på husets storlek, isolering, klimatet utanför, om värmepumpens modell och dimension är optimala med tanke på ditt boende och hur höga elpriserna är i allmänhet.

Eftersom en värmepump normalt ger tre till fem gånger mer kW värme än som går åt, kommer besparingarna att bli mycket bra. Det beror på hur kallt det är ute. Vid installation av värmepump för att ersätta traditionell elvärme är det inte ovanligt att spara över 9000 kWh om året eller mer.

Om du installerar en luftvatten värmepump som ersätter en oljepanna, kan hushållet spara så mycket som 80 procent av de energikostnader de har använt för uppvärmning och varmvatten. Ofta kommer värmepump installationen att ge hushållens årliga besparingar på flera tusen i värmekostnader!

Hitta din värmepump

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.