Följ Mitsubishi Electric

​Hur man skapar bättre inomhusklimat

Blogginlägg   •   Maj 13, 2019 10:00 CEST

Miniventilation VL-50

Borta bra, men hemma bäst? Inte om inneklimatet är dåligt. Här får du tips som hjälper dig att återställa den goda känslan och det bästa inomhusklimatet.

Vi svenskar älskar friluftsliv och andra utomhusaktiviteter. Det ska ändå inte stickas under stolen att vi tycker om att vara inne när det blir kallt. Men ju längre vi sitter inne, desto fortare märker vi det: inomhusklimatet är inte på topp. Kanske känner du det, att det luktar nästan lite unket i rummet. Eller känner du det i ögonen? Du har kanske också haft lite torr och irriterad hud på sistone, eller att kylan sitter i länge?

Om du upplever det så här kan det vara hög tid att göra något åt inomhusklimatet. Här är tre viktiga områden i hemmet du kan ta tag i på ett enkelt och effektivt sätt.

Hålla hemmet rent

Dåligt inomhusklimat indikerar inte nödvändigtvis att du är oren. I vissa fall kan man märka att inomhusklimatet påverkas negativt av mycket damm, fett och mögel, men det behöver inte vara så i alla hem. Snarare tvärtom.

För många handlar det snarare om fel typ av städning. Städar du ofta och med tungt parfymerade produkter eller med starka rengöringsmedel kan detta påverka hemmets inomhusklimat negativt.

Om du har djur i huset bör du också vara noggrann med att hålla det rent. Torka av hundens eller kattens päls om djuret har varit i vått väder. Om du har en hund bör du kontrollera hur ofta den specifika rasen ska badas, borstas och eventuellt klippas. Om du är en djurägare, bör du också damma oftare.

Du kan också överväga om det är dags att byta ut den gamla dammsugaren. Om byte av dammsugarpåsar eller filter i maskinen inte hjälper längre, kan det vara dags för en ny effektiv modell.

När du städar ditt hem, se till att:

  • Minska användningen av rengöringsprodukter med dofter och parfymer - det enkla är ofta det bästa!
  • Torka damm och dammsug regelbundet.
  • Ta en ordentlig vårrengöring en gång om året där mattor, kuddar och möbler med tyg tas bort och skakas väl, och damm som ligger i svåra vinklar och vrår kan avlägsnas.
  • Öppna fönster ofta så att luften i hemmet ersätts.
  • Håll kläder i garderoben och ytterkläderna i hallen.

Installera Miniventilation

Miniventilation säkerställer ett sunt och bra inomhusklimat i ditt hem. Den släpper in frisk luft och ut med dålig luft. Sådana installationer passar vanligtvis i befintliga ventilationsluckor, vilket gör processen väldigt okomplicerad. Med Miniventilation undviker du instängd luft utan att behöva öppna fönster. Den vädrar helt enkelt med stängda fönster.

http://miniventilation.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.