Följ Mitsubishi Electric

​5 Fördelar med värmepump

Blogginlägg   •   Jun 24, 2019 10:00 CEST

MSZ-LN HERO Svart

Står valet mellan värmepump och annan typ av värme? Då kan det vara bra att notera att värmepumpar har många fördelar - här är en lista med fem av dem.

Marknaden är överflödig med olika uppvärmningslösningar som tillgodoser behoven hos både företag och privathem. Värmepumpen är bland de mer moderna och kostnadseffektiva lösningarna. Överväger du vad du ska lägga pengar på, men är osäker på om värmepumpen är värt investeringen? Då ska du läsa dessa fem punkter.

1. Spara ström

Många ser värmepumpar som en dyr investering. Det är sant, kvalité kostar pengar. Å andra sidan, om du tittar lite mer på kalkylen, är det pengar att spara genom att investera i en kvalitetsvärmepump.

Genom att ersätta en äldre värmelösning med en värmepump kommer ditt sparkonto att tacka dig. Vissa tycker faktiskt att en värmepump kan spara så mycket som 80 procent av den energi de har använt för uppvärmning och varmvatten tidigare. Det kommer givetvis alltid vara individuellt hur mycket du sparar, eftersom olika hem har olika behov. Besparingarna beror också på storleken på hemmet, isoleringen och klimatet. Dessutom spelar faktorer som modell- och pumpdimension också roll; vad passar bäst för ditt hem?

En värmepump ger vanligtvis 3-5 gånger mer värme än den använder i kraft. Detta ger en mycket bra besparing. Det beror på hur kallt det är ute. Vid installation av en värmepump som ersättning för traditionell elvärme är det inte ovanligt att spara över 9000 kWh per år.

2. En hjälp i pollensäsongen

Har du pollenallergi? Då är en värmepump med ett allergifilter nästan en nödvändighet att räkna i pollensäsongen. Test visar att filtren kan fånga 94 procent av allergenerna från luften, så det kan också vara användbart för astmatiker och andra allergiker.

Effekten av allergifilter beror på ett antal faktorer. Det kan till exempel vara storleken på rummet där värmepumpen befinner sig, där den sitter och yttre påverkan. Luften kommer i alla fall att bli mycket bättre, så att de med konstant rinnande näsa och röda ögon från maj till augusti kan må bra i sitt eget hem.

För att få maximal nytta av luft-luft värmepumpar måste filtren rengöras regelbundet. Med andra ord är regelbundet underhåll och filter av god kvalitet a och o för ett bättre inomhusklimat.

För pollenallergi är det rekommenderat att byta filter före varje säsong!

3. Miljövänlig

Idag är det fortfarande vanligt att använda fossilt bränsle för traditionell uppvärmning. Visste du att om du använder 4000 liter olja för uppvärmning, kommer din olja att orsaka lika mycket förorening som mellan fyra och fem bilar på ett år? Har du en oljetank begravd i trädgården eller en enhet i en villa eller samägande kan detta också leda till förorening av grundvattnet om tanken läcker och förorena marken.

4. Rätt temperatur året runt

Det är inte i namnet, men en värmepump kan fungera bra för det motsatta syftet, nämligen kylning. Luft-värmepumpar gör mer än att minska strömförbrukningen. Om sommaren blir varm kan värmepumpen också vändas och göra det svalt och skönt inomhus. Med en luftvärmepump behöver du bara ställa den på kylning så att du har ett toppmodernt luftkonditioneringssystem. För endast 5-7 kronor om dagen, med en värmepump kan du få svala somrar inomhus.

5. Värmepump ger bättre inomhusklimat

För att behålla god inomhusluft och bästa möjliga reglering av din inomhustemperatur rekommenderas att du använder en bra värmepump. Med vattenburen värme i hemmet är det enkelt att ansluta till en luft-vatten värmepump, vilket ger en stadig värme i rummet. Om du inte har det, kommer en luft-luft värmepump att bli det näst bästa valet. Denna typ av pump ger också ett bättre inomhusklimat genom att filtrera bort damm och partiklar från luften. Både värmepumpens grovfilter och finfilter bidrar till att förbättra luften i hemmet avsevärt.

Om du vill utnyttja filtret i värmepumpen är det viktigt att du kommer ihåg att rengöra eller byta filter så att de fungerar så gott som möjligt.

Tänk på kvalitet och livstid

Kom ihåg att kvalitet och livslängd kommer att vara avgörande för vad sluträkningen slutar när du handlar värmepump. Om du väljer en högkvalitativ värmepump kommer det att fungera smidigt år efter år om du tar hand om den. Detta kommer att leda till en högre ekonomisk vinst på lång sikt, även om uppstartspriset är något högre.

Det är därför du borde välja ett varumärke och en kvalitetsleverantör. Detta kommer också att vara avgörande när det gäller montering. Vill du ha mer hjälp när du väljer den perfekta värmepumpen för ditt hem?

https://mitsubishivillavarme.se/varmepumpar/

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.